Değerli Dostlarım,
Eğitimde kalite çalışmaları ile mükemmeli arama yolculuğunu amaç edinmiş, bu yolla Dünya Barışını ve Çevreyi koruyabilecek nitelikli bireyler yetiştirileceğine inanmış 25 Dünya ülkesinin kalite uzmanlarından oluşmuş ‘World Council for Total Quality and Excellence in Education’ın (WCTQEE) Türkiye Genel direktörü olarak sizleri bu yıl yapacağımız bir “İmece” Konferansından haberdar etmek istiyorum. Aslında 2000 yılında 10 seri Kalite Konferansıyla başlattığım çalışmalar iki binli yılların başında Güney Afrika’daki NYDT, 2003 yılından itibaren WCTQEE ve 2004 sonrası Microsoft Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirdiğim Ödül Törenleri ve Kalite Konferanslarıyla günümüze kadar geldi. Bu yıl 13. Uluslararası Bilişimci Martı Projelerinin Ödül Törenini özel bir Konferansın içine yerleştirerek tam bir eğitim ve toplum imecesi yapmayı öngördük. Her kesimin elini taşın altına sokması ve minik desteklerle koca bir konferansı nasıl yapabileceğimizi göstermek için yola çıktık. Gözde büyütülmeyecek çalışmalar ve katkılarla eğitim adına neler yapabileceğimizi görmek istedim. Bu konuda kendi gelişimlerini anlatabilmesi için City Montessori School’un (CMS) kurucu müdürü Sayın Dr. Vineeta Kamran’ı ana konuşmacı olarak gönderen Konsey Başkanımız, CMS Kurucusu Dr. Jagdish Gandhi’ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, üç gün için yollara düşüp gelecek kardeşim Dr. Kamran’a da…
Konferansımızı en başta destekleyerek Garanti Kültür Merkezi Konferans Salonu’nu bizlere veren Boğaziçi’ndeki meslektaş ve yönetici arkadaşlarıma müteşekkirim; Eğitim Fakültesiyle, Barış Eğitim ve Araştırma Merkezi ile. Daha sonra günümüz eğitim sistemine neler gerektiği konularını tartışacak olan katılımcı dostlarıma teşekkür etmek istiyorum. Koç, Galatasaray, İstanbul Teknik ve Boğaziçi Üniversiteli konularının duayeni arkadaşlarımın yanısıra yenide tanıyıp azmine ve çalışkanlığına hayran olduğum bir uygulamacı öğretmeni de bu Panele dahil ettim. İzmir, Menemen Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden. Panelde harika konuşmalar geçeceğine eminim.
Sabah oturumları arasında ruhumuzu mutlu edecek bir Fotoğraf sergisi açılışımız var. Elini bize Balıkesir, Edremit’ten uzattı: Sevgili İbrahim Elman.
Öğleden sonra 2017 Bilişimci martı Projelerinin tanıtımıyla başlayıp 2016 yılının en başarılı 3 Lise ve 3 Üniversite ekibini izleyecek sonrasında da Ödüllerini takdim edeceğiz. Bu arada yine sanatsal bir sürprizimiz var. Sarıyer Lisesi Vakfı bünyesinde çalışan Boşluk Tiyatrosu Çocuk Grubu bizlere “1000 Turna Kuşu” adlı oyunu sunacaklar.
Bu böyle bir imece çalışması. İşin arkasında adı ve maddi gücü kocaman, gönlü de cüssesi kadar büyük bir şirket veya kurum yok. Üç Dernek imecesiyle koyulduk bu yola: “Yenilikçi İmece Derneği”, “Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği” ve “Sarıyer Ortopedik Engelliler ve Dayanışma Derneği”. Bu zamanda zaten bu tür bir çalışmanın gerçekleşeceğine inanan az, olsa da ne olacak ki sonunda diyen çok. Biz deniz yıldızlarına inananlar grubundanız. Birileri elbet yardımcı olacak. Katılımcılara ikram, uzaktan gelen konuşmacılara geleneksel konukseverliğimizi yapıp, ödül alan gençlerin ellerine hediye anlamında birer paket veya kitap ya da USB koyan olacak. Kimse olmazsa da bizler olacağız çocuklarımızın yanı başında, ellerini sıcacık tutarak ve öğretmenlerinin arkasını sıvazlayarak kıvançla. Anlaşılması gereken şu ki; bu geleneksel, klasik bir Konferans değil. Beyinler ve ruhlar doyacak burada midelerden önce. Farklı bir İMECE KONFERANSI olacak martılarımıza güç vermek adına…
Sizler de bizimle olmak istiyorsanız online kayıtlarınızı mutlaka yaptırın. Böylece katılım koşullarımızı da öğrenmiş olursunuz. Katılım formu için lütfen tıklayınız…
Sevgi ve sağlıcakla kalın.
Sizleri seviyoruz; martıları da, turna kuşlarını da, çevremizi, engellisi-engelsiziyle tüm insanları, eko-sistemimizi ve dünyamızı da…
Dr. Hayal KÖKSAL
Konferans Başkanı
WCTQEE, Türkiye Genel Direktörü
Yenilikçi İmece Derneği, Kurucu Başkanı