Değerli dostlarım Pandemide kısır döngüde hissetmiyor musunuz? Sizi farklı dünyalara taşıyacak bir önerimiz var:
ÖĞRENMENİN VE PROJE YAPMANIN YAŞI YOK!
Eğitimci dostlarım, sevgili öğrenciler, yerel yöneticiler, engelli dostlar, iş dünyası mensupları, site yöneticileri, anne ve babalar, dede ve nineler….18. Uluslararası Bilişimci Martılar Projelerimizde sizlerle ilgili kategoriler var. HAYDİ BİZE KATILIN…
Zamanınızı eğlenceli online bir projeyle sorunlarınıza çözüm getirerek değerlendirmek istemez misiniz?
Yöntem basit, kolay öğrenilebilir. Ben size rehberlik edeceğim.
Yöntem sanal, cep telefonu veya PC ile katılabilirsiniz.
Yöntem imece: Ekibiniz ile imece çalışması yapmak size keyif verecek. Ekip üye sayısı çok da önemli değil. Önemli olan sorunun değil, çözümün bir parçası olmayı istemeniz.
Süresi: Haziran ayı başına kadar adım adım sürecek. Hızınızı da kendiniz ayarlayacaksınız.
Zamanınızı bir de bu şekilde değerlendirmek zihinsel sağlığınız, topluma ve kendime hizmet ve destek duygunuz sizi mutlu edecek. Torununuzla, komşunuzla, öğrenciniz veya belediye başkanınızla yol almak ilginç olacak. Hani mahallenizdeki o akan su koku yapıyor, sinek davet ediyordu ya… belki de onu çözersiniz.
Üstelik Uluslararası bir Katılım ve Başarı Sertifikası alacaksınız WCTQEE-Türkiye Genel Direktörlüğünden.
KİMLER BİZİMLE?
ODTÜ Vakıf Koleji ve Mektebim Avcılar Okulu geçen yıldan beri bizimle yol alıyorlar.
Hindistan’dan UNESCO Barış Eğitimi Ödüllü City Montessori School (CMSeducation.org) “Pandemi Döneminde Akıl Sağlığımızı Nasıl Koruyabiliriz? Projesiyle bizimle.
Tayland ve Sri Lanka bizimle.
TOPLUM MARTILARI KATEGORİSİNDE dost STK’larla işbirliği yapmak istiyoruz.
Üniversiteli gençler derslerinde proje tabanlı eğitimle yol alarak 1 veya 2 ay gibi kısa sürede ara sınav ve/ya final sınavları için bizimle olabilirler. Daha önce Boğaziçi, Yeditepe, Yıldız Teknik Üniversitelerindeki lisans, Bahçeşehir ve Kıbrıs İlim Üniversitelerindeki yüksek lisans öğrencilerim bunun keyfini tattı. Ege, Kocaeli, Muğla Sıtkı Koçman, Dicle, Gaziantep, Trabzon Teknik, Akdeniz Üniversitelerinden öğrencilerle verimli barış projeleri yaptık.
İlk beş yıl desteğimiz Microsoft Türkiye idi. Bunun için başta Çağlayan Arkan olmak üzere sevgili Şeniz Ciritçi, M. Nuri Çankaya ve tüm ekibe teşekkür ediyorum.
Çok değerli jüri üyelerimiz var: ABD Johns Hopkins’ten Prof.Dr. Syed Ali, Katmandu Üniversitesinden emekli Nepal QUEST kurucusu Prof.Dr. Dinesh Chapagain, Londra Kingston Üniversitesi’nden emekli Prof.Dr. Richard Ennals, CMS Kurucu Müdürü Dr Vineeta Kamran ve Hindistan’dan ödüllü eğitimci, Dr Dheeraj Mehrotra. Ülkemizden de İTÜ’den Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof.Dr. F. Nevra Seggie, Cumhuriyet Gazetesinden Figen Atalay ve YİMEDER IT Direktörü Mehmet Gül.
Bizi destekleyen kurumlar ise; WCTQEE, Human DHS, CMS, İNGED, YİMEDER, Bilim Şenliği, Tria Bilişim, Doğan Reklamcılık.
HAYDİ E-POSTA GÖNDERİN. LinkedIn, FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP veya Messenger’dan bize ulaşın. ([email protected])
ve çevresine yardımcı olmayı amaçlayan kişiler bizimle olacaktır. Bunun için şimdiden sizlere teşekkür ediyoruz.
NE YAPMAK GEREKİYOR? BEN OLSAM NE YAPARDIM?
17 yılın çalışmalarını incelemek için lütfen BU WEB SAYFAMIZDAKİ ESKİ ÖRNEKLERİ İNCELEYİNİZ. 17 yılda gerçekleştirilmiş beş yüze yakın projeden bazılarını inceleyiniz. Beğenirseniz, bana ulaşınız. Sonsuz sevgilerimle… Sağlıkla kalın, evinizde kalın.
Doç.Dr. Hayal KÖKSAL